Pages

Friday, December 10, 2010

Asyik-asyik membazir, balik-balik shopping






dear alam maya,
aku rasa ketagihan terhadap aktiviti menghabiskan duit ke arah penimbunan baju-baju dalam almari semakin menjadi-j
adi
ok, i know i'm a big spender
homai homai, untuk apa bekerja kalau langsung tiada simpanan
aku memang jenis cepat sangat tertarik dengan binatang comel seperti arnab, kucing, sugar glider and guinea pig
bulan lepas sahaja, jantung aku hampir
tercabut disebabkan terlalu excited duduk lama di pasar malam Putrajaya melayankan arnab dan guinea pig
memandangkan housemate tak benarkan aku bela sebarang binatang, ok fine akak! aku duduk lama-lama dekat kedai binatang untuk puaskan hati!
beside animals, my major weakness adalah aku sangat-amat suka shopping
clothes, pants, shoes, handbags, accessories, shawl etc..pffttttt grrrrr
sampaikan aku buat hipotesis 'Semakin banyak shawl seorang perempuan, semakin banyak duit yang kerap dihabiskan'
ok, maybe aku seorang je yang boleh gunapakai hipotesis ni sebab semalam aku kira bilangan helaian shawl aku dan sungguh mengejutkan kerana menghampiri angka 100..wow!
pening tak pening fikir kenapa aku boros sangat
perempuan memang macam ni ke, kalau nampak sale 70%, walaupon tak pakai sangat pon barang tu, tapi tetap nak beli juga
semacam penyakit aku rasa
so starting from today, aku kena mendisiplinkan diri supaya sentiasa tak lebih berbelanja
ada masa aku boleh tahan nafsu aku, tapi kebanyakannya memang gagal-lah lebih-lebih lagi apabila dah jejakkan kaki
di Sunway Pyramid..haih
jadi sekarang ni, aku cuma aku shopping baju 2 bulan sekali
menggigil ni nak buat macam ni
kalau tak menyimpan, bila nak kahwin?
kalau takde duit, macamana nak travel 1 dunia selepas kahwin?
mungkin aku kena kerja semula di tempat-tempat yang tiada shopping complex
banyak duit dapat simpan hokeh uols
harap-harap misi kali ni berjaya sebab dah banyak kali berjanji untuk saving ni
susahnya!!!!!!!




macam mana ni nak saving dengan jayanya??!!
ggrrrrrrrrrrrrrr




4 orang pengkritik:

Anonymous said...

setujuuuuuuu~
kena displin..aku pn kdg2 terrrrrpakai duit saving bila dah over budget..dah sethn keje ciput gle savings..mcmane niiiiii...
mmg stress keje tu dilepaskan dgn makan sedap2..beli baju kasut..tp mcm xbole mcm ni berterusan..huwaaaaaa..bole x patah balek thn 2010?heeeee.
harap 2011 lebih menyimpan dan kedekut mungkin?
-ejat-

Nur Suhaila said...

emmm..itulah ijat..memang ade saving, tapi asyik terguna je duit yg simpan tu,sometimes aku fikir,ya Allah banyak sangat aku membeli,bukannya pakai sangat,tu la,tahun depan akan berkira dalam semua aspek ;)

misz nana said...

hehe.. memang susah nak save kalau suka shopping.. haha..

Nur Suhaila said...

heeee..memang suka sangat shopping ni
susahnya kalau jenis shopaholic tiba-tiba nak saving..
haihhh

Post a Comment

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com