Pages

Wednesday, June 30, 2010

Siapa suka fesyen, angkat kening!!

Aku tak kisah kalau mungkin terlalu lambat untuk in love dengan website ini
tapi tapi
walaupun baru bergelumang dengan dunia baru ni, aku jadi semacam ketagih..
terus menerus jadi fashion designer
selama 2 jam ok (bosan bos outstation),
aku memang suka fesyen tapi bukan fashion victim ok

jadi rasa puas dapat pakaikan cantik-cantik and excited when people from others country can share my sense of style..
yummy!

ini hasil untuk beberapa jam yang lepas





aku mix and match semua and blend it and i actually love this style
aku tekankan kepada sexy-rock-chic (ok, betul ke tak entah)



yang kedua, aku lebih pentingkan yang di atas kepala
jadi aku pakaikan turban dekat model
oh, zaman free-hair dulu memang nak pakai tapi tak tahu (T.T)





ok, my favorite jumpsuit :)



ok, siapa-siapa suka fesyen
wajib ok
like sangat-wajib join ini
oh dan jangan lupa follow aku tau (:p)


http://looklet.com/user/479678



Tuesday, June 29, 2010

Jom kite terjah..zasstttt!


Aku telah di-tagged oleh tunang kepada salah seorang kawan baik, Cik Nina or (Mrs Shahril soon to be)to display my stuff in my handbag. Ok, bagi yang rapat dengan aku mesti tahu aku sangat-amat tergila-gilakan handbag, jadi amat penting untuk aku cari bag yang sesuai untuk disumbatkan semua benda dalam ni




ok, mari kita terjah!

1. Purse kulit - purse ni special sebab kalau tak special, tetiap bulan tak pulak aku keluarkan sejumlah wang yang banyak kan?special sebab bila pertengahan bulan je, memang tebal tapi bila awal bulan, nipis je dia

2. Kunci kereta dan rumah - memang wajib bawa even tak drive kereta sangat sebab fikir kalau tertinggal kunci dalam bilik, pencuri masuk dia curi kunci kereta, macam mana kan?

3. Buku bank - memang wajib sebab seperti di atas, nanti pencuri ambil..tak tahu kenapa selalu fikir macam ni lah..

4. Plaster - untuk perempuan yang lupa menggigit kasut sendiri sehingga kasut gigit kaki dulu

5. Pendrive and Broadband

6. Lipgloss - membuat bibirku mulus dan menggoda..ok tipu!

7. Perfume body shop - bau dia sedap

8. Lotion baby J&J

9. Elmo - sebab En.Zulhilmi bagi and of course sebab aku suka elmo

10. Buku 555 - bukan untuk kutip hutang ya tapi untuk jot down segala belanjawan 2010..hee

11. Sweets and Candy - tiada dalam gambar sebab dah masuk dalam perut..wajib sangat ni sebab aku suka mengunyah

12. Payung ;)

13. Earphones - tak pernah pakai tapi sentiasa ada dalam beg

14. Libresse..ececece..yang ni wajib sebab masih lagi datang bulan tak tentu :)


itulah barang-barang wajib ada dalam beg
wajib
sangat wajibulghunnah :)

ok
siapa-siapa yang rasa dia cantik dan baik hati
sila tag diri sendiri
boleh tak nak macam tu?



Friday, June 25, 2010

Smile :)



Minggu ini aku rasa terlalu stress dan penuh dengan kesialan!
tapi Alhamdulillah
semakin banyak aku menelaah buku ilmuan dan agama..semakin tinggi kesabaran aku
tapi panggilan telefon dari teman rapat,
buatkan airi mata terhambur keluar dengan lajunya
kepadanya aku mengadu nasib menceritakan segalanya dengan nada keluh kesah
diakhir penceritaan aku
dia ketawa
ketawa mengenangkan perangai kebudak-budakan sesetengah manusia
lantas menasihatkan aku supaya bersabar
orang yang penyabar sentiasa ada ganjaran
terlalu banyak nasihat tulus dan bernas yang aku ingin kongsikan

I. Manusia sentiasa berubah, sama ada ke arah kebaikan atau keburukan. Tapi bagi manusia yang berubah ke arah kebaikan selepas melakukan keburukan di zaman silam (mengata, mengumpat,menghina.mengeji), sukar dimaafkan oleh sesetengah orang walau berjuta kali meminta maaf. Timbul dendam dan keinginan untuk marah dan buli semula manusia yang telah berubah malahan lebih teruk dari perangai lama mereka.

II. Jangan cepat mempercayai cerita dari sebelah pihak dan terus bersekongkol membenci orang yang dikeji kerana kita sendiri tidak tahu kesahihan cerita tersebut. Mungkin sebagai kawan kita akan menyokong apa sahaja yang dilakukan, tetapi sebagai seorang muslim, adakah betul cerita yang disebarkan?Mungkin betul dan mungkin salah, tapi pasti 100% yang disampaikan itu benar? Tanpa sebarang tambahan atau ubahan untuk menampakkan keburukan orang yang diceritakan?Keadaan itu sudah menimbulkan keraguan dan terjerumus kepada fitnah.Lebih teruk lagi kalau kawan yang mendengar hasutan si penghasut ini, sakan bercerita cerita yang tidak tahu kesahihannya kepada orang lain sehingga menimbulkan benci.

III. Jangan menjadi batu api kepada kawan sebaliknya jadilah air. Kata kawanku, sebagai seorang kawan, dia tak mahu menjadi batu api atas apa yang terjadi, menghasut aku membalas apa yang telah 'seseorang' itu lakukan. Tapi sebaliknya dia menenangkan aku dengan cerita dan Hadith para Rasul. Menjadi batu api sama maksudnya dengan Taghut. Tahu apa taghut?Iblis yang sentiasa menghasut manusia supaya lebih menjadi marah dan berdendam.Anda nak jadi Taghut?Aku minta dijauhkan dan meminta supaya aku menjadi air menenangkan siapa-siapa sahaja.

IV. Ada manusia yang gembira dan bahagia dengan kesusahan dan kesedihan orang lain. Kejatuhan kita, kebahagian bagi dia. Bersabar.


Jadi kesimpulannya,

I. Jangan ambil kisah pun walau sedikit orang yang mengungkit cerita-cerita lama dengan tujuan untuk bergaduh dan bukan mencari penyelesaian. Mungkin si pencari gaduh terlalu memikirkan perkara dah lama sehingga menimbulkan kejahatan di hati walaupun kita tak lagi bercerita mengenai dia.

II. Tak rugi hilang seseorang itu sebagai kawan kalau sudah mencanangkan kepada ramai orang mengenai keburukan kita.

III. Paling tak rugi hilang seseorang kenalan/kawan yang terikut hasutan si penghasut supaya tidak berkawan dengan kita. Sebab orang macam ini cuma tahu teremosi dengan cerita orang lain tanpa usul periksa. Ayat best kawan aku 'Bukan masa kita susah, mereka nak tolong pon.Tak rugi pon'

IV. Berdiam diri adalah lebih baik


p/s : Aku boleh menjadi lebih jahat dengan copy paste segala mesej yang engkau hantar kepada aku untuk tunjukkan kepada semua orang jenis macam mana kau ni. Untuk lebih jahat, aku print screen mesej kau tu, semua boleh baca :). Tapi aku memilih untuk diam sebab diam itu menambahkan pahalaku. Alhamdulillah sebab berikan aku pahala untuk ke Syurga dengan bercerita kepada orang dengan niat untuk jatuhkan aku. Alhamdulillah :)




Tuesday, June 22, 2010

"A friend is one who walks in when others walk out"
-Walter Winchell


Lets talk about friendship :)
tak nak membebel banyak
cuma untuk peringatan diri sendiri dan tema-teman
kalau dikurniakan seorang atau 2 orang sahabat rapat
hargai persahabatan yang indah tu
sebab mereka yang datang semasa kita susah
adalah dikalangan mereka yang baik hati dan ikhlas berkawan
jangan jadikan suatu konflik atau isu untuk benci persahabatan kita
sebab sahabat yang terluka lebih tajam dari pisau
jangan sebab pemikiran yang mengarut tak sejajar dengan umur 24 tahun
persahabatan terputus macam tu saja




Monday, June 21, 2010

.Weekend Part Seratus Doploh.



Nothing much to say

19/6/2010

Attending Maya's wedding at Bangsar
rumah uncle dia besar sangat sampai juling mata ok?
jarang dapat jumpa rumah dengan style Acheh which is i think..very unique
oh Maya..she's my colleague
baik hati + sweet
sepatutnya aku duduk serumah dengan dia
tapi atas sebab-sebab tak dapat dielakkan, kami tak jadi 1 rumah
paling kelakar, sibuk snap gambar dekat pelamin dia (konsep Acheh juga, cantik dan wangi dengan bunga cempaka)
ada lah seorang uncle tengok kami dan tersenyum sambil cakap 'they ask me to go upstairs to take a picture, but nobody's here'
kami macam ignore dia sebab semua gila gambar kan
guess what, he's Tan Sri Sanusi Junid ok??
grrrrrr
patutnya bergambar dengan beliau
Maya anak saudara beliau rupanya
sedikit pon tiada siapa yang tahu sebab Maya terlalu merendah diri
i like her very much la!
tak pernah pon menunjuk-nunjuk yang dia dari keturunan kaya raya
humble sahaja
tengok gambar facebook pon tak pernah menunjuk kekayaan dia
untung suami dia :)

pelamin Maya :)



II


Aku memang suke fesyen zaman Nenek-nenek dengan Emak-emak


Friday, June 18, 2010



If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don't, they never were.






Wednesday, June 16, 2010

behind every great love is a great story.



Cerita paling romentik pernah aku tengok dan tak pernah jemu walau sudah 5 kali aku ulang tonton
The Notebook-lah!
aku dah hafal dialog siap-siap
contohnya :

if you're a bird, i'm a bird


atau

Noah : what am i gonna do in NY?
Allie : be with me



Allie : why didnt you write me?why?it wasnt over for me.i waited for you for seven years.but now it's too late
Noah : i wrote you 365 letters.i wrote you everyday for a year
Allie : you wrote me?
Noah : yes, it wasnt over.it still isnt over

bergenang air mata time ni T.T


nanti kahwin,tetiap ari macam ini
beli tab mandi kayu macam cerita filem cina lama-lama
mandi dalam 'besen' kayu



bila sudah tua
aku mahu cinta dan perasaan tetap sama
hidup berdua mati bersama
berpegangan tangan

insyaAllah



II




kontraktor belanja makan di Padi's Restaurant di Cyberjaya
menu aku?
spageti bolognese + turkey ham + vegetables + watermelon juice
sedap gila-lah!
nasi goreng tomyam pon sedap juga
nak pergi lagi



first time minum bavaria
heeee
menu : chicken hadith + bavaria
gambar makanan tak sempat nak snap sebab lapar sangat
tempat : saba'
berbaloi-baloi!



Monday, June 14, 2010

My heart is broken



I remember years ago
Someone told me i should take
Caution when it comes to love
I did, i did
And you were strong and i was not
My illusion, my mistake
I was careless, i forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all i know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them i was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what i hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, i know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all i know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them i was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what i hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me i should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all i know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them i was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what i hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me i should take
Caution when it comes to love
I did


Monday, June 7, 2010

Great weekend








rawrrrrrrrr


thanks to kakak for spending time with me ♥


Thursday, June 3, 2010

Confession of the shopaholic

Benda yang boleh buat aku pengsan selain demam..








can i have theseeeeeeeeeeeeeeeeeee?
omaigod!
omaigod!
passed-out



Wednesday, June 2, 2010

Tahun 2001-2003











Al-Fatihah to Hanani Abdul Razak.I miss you


my school-mate,aphid tag me in this picture :)
kelakar gila tengok gambar masa masih lagi budak hingusan
kenapa aku pakai tudung warna peach??
sebab aku pengawas-lah!
aku kan best
sebab tu dapat jadi pengawas (padahal nakal sikit)
;p
tapi ada 1 gambar buat aku rasa sayu je
gambar arwah Nani :(
hmmm..
semoga roh-nya dicucuri Rahmat-Nya


 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com